dålig uppdatering.

Har varit lite halv taskig uppdatering på senare dagar ;)
igår träffades vi några ifrån jobbet hemma hos Niklas och drack lite vin, hade sjukt roligt och tiden bara rann i väg, klockan slog halv 3 och de va dags att gå hem, skulle nämligen upp och åka till stallet 7.00 ;)
hörde ingen klocka ringa eller att jossan skickade sms ;) upp kom jag iaf dock lite sent haha :)

Vi tog oss en ridtur ute i skogen :D påvägen hem provade prisse att dra med mig igen ;) fuck you sa jag mig drar du inte ifrån. efter 50m i full galopp så fick jag stopp på honom, när jag väl fick han att stå still stegrade han istället ;) sitter mest och skrattar samtidigt som jag blir så arg när han gör sådär ;p anledningen till att han ens vågade prova idag var för att Gardida var med och han har aldrig varit med henne ut i skogen förut och jag kände redan på honom när vi red iväg att han va osäker, han fick för sig också att gå och skrika efter dom andra dum som han kan vara ibland ;)
Han har nu varit bra i benet i 5 dagar :D jag har börjat kunna trava liten del av ridpasset nu, men enbart 
5 min högst varje gång men nu idag galopperade han tillochmed och inge svullen var han :D så där har vi lite framsteg :) hoppas på att kunna ta ett litet halv ordentligt ridpass på banan nästa vecka :)


I helgen väntas de jobb och utgång ;D wiho!

Stort plus till att jag fyller år snart ;) 20 hela år, lilla jag lixom ;) kommer bli kul!

Nytt träns :)

 
Beställde hem ett nytt träns till prinsen igår :)
fast ett svart självklart, hoppas han blir nöjd och de är relativt tjock nosgrimma :)

Tog tag i städning och diskning igår förmiddag och idag betalade jag alla räkningar, imorgon behöver jag bara ringa ett par samtal för att reda ut endel fakturor :)
Cyklade ner och solade i 20 min förut vilket jag inte har gjort sen jag började rida prisse ;p
Tog vägen förbi willys också och köpte hem chips, dipp och cola vilket också var längesen.

Imorgon jobb och stallet men sen då ? ledig hela eftermiddagen ju.


-

Har inte haft någe ork till att skriva ett ordentligt inlägg på väldigt länge ;p har ju somsagt jobbat väldigt mycket denna veckan :( men nu äre över :)

Igår var jag ute och skrittade på prisse en sväng :) han var mer i luften än nere på backen ;) som vanligt med andra ord! Kylde även benet efter ridturen, sen åkte jag till dfs och kollade när Emma spelade innebandy, 2-2 blev matchen men de va riktigt bra kämpat av DIBK (om de fortfarande heter så) :) Stor skillnad mot när jag spelade där för några år sen.
Fick med mig två påsar med nybakta bullar utav mammi SÅÅ GOTT :D
Åkte sen till stallet för att linda prisses ben :) började med att kyla benen, sen tog jag en promenad med Linn & Lillan. Sen blev det ett omslag av arnika och sen stallbandage på de :) hoppas han ser bra ut i benet nu när jag kommer upp :) tänkte skritta ut en sväng idag med om inte Linn vill med ut och gå villsäga :)

På torsdag är jag ledig och då tänkte jag åka hem till Svartå en sväng :) min kära farbror köpte en moppe till mig igår så jag kan åka till stallet framotillbaka :D TACK!

Ska slänga i mig en bulle sen åka till stallet :) <3

godmorgon sötnosar ! :)

Kom hem från stallet för 1 timma sen ;) kom dit vid halv 9 och då var hästarna inte ute än, panik fick jag då prisse inte får stå inne för länge med hans svullna ben, men jag ringde gunilla så hon var påväg ut som tur va :)
Skrittade ut en sväng med Gunilla & Cupido som sällskap, båda skötte sig riktigt bra, var bara prisse som fjanta lite ;)
Kylde sen hans ben och ställde ut ljummet vatten ute i hagen åt honom, han är ju trots allt en prins :D

Gårdagens jobb var kanon, har nog aldrig skrattat så mycket på jobbet tror jag, skrattade tillochmed med kunderna för dom var så roliga och trevliga igår :) Plus på att jag sålde mer än både lars och nich ;) kung är jag!
Dags att dra till jobbet snart igen :) skönt med kvällsjobb denna veckan faktiskt :)


:(

Sitter här och har en liten tår i ögat, Prisse var jätte svullen idag igen :( skritta 10-15 min igår i ridhuset lång och låg och kylde sen med kylgel.
men idag var han svullen hela han nästan :( bara börja smörja med arnika igen och hoppas de går ner igen, men jag sprang med honom lite så linn kunde kolla om han var halt och de va han inte, sen när vi kom in igen så var han inte lika svullen och de är ett gott tecken :) Så imorgon ska jag ta på han ett träns och luffsa ut i skogen i 20 min :)


Prinsen :)

Han är frisk, en liten svullnad är kvar men det kan likagärna vara själva blodådern som har blivit lite svullen efter han stod inne inatt :)
Får alltså börja rida ;d ska skritta ut i skogen nu iaf denna veckan och ta de bara lungt :) inga krav eller nåt bara mysa lite :)


oärliga & dryga människor

Jag DISSAR oärliga och dryga människor. Jag hatar, nej jag ogillar folk som man tror sig är riktigt bra vänner men i själva värket är de bara dryga och söker trygghet.
Förstår inte att man ena stunden kan vara överlycklig och stå och le och skratta med en person och sen dagen efter så är det som man inte finns och personen är grymt dryg.
Man ska inte behöva göra allting, det går att vara trevlig även fast man har en dålig dag, det är inte så jobbigt att försöka ha ett normalt humör jämt.. Mår du dålig, prata med personen istället för att vara dryg.


Men jag får ju självklart HISSA dom som är glada hela tiden och har en enorm energi runtomkring sig.
Ett bra exemplar på det är min kära "chef" Carro på jobbet :) Du är en klippa till att få en på bra humör och vara trevlig!


jobb, jobb & åter jobb

Har jobbat både lördag och söndag 10.20-19.05, så uppdateringen har varit usel och jag har varit helt slut :(
Denna veckans jobb blir 13.20-22.00 så jag kommer knappt hinna göra någonting på dagarna :/
imorgon kommer Lotta och kollar till prisse på morgonen så hinner jag sova lite innan jag börjar jobba ;)

Mer imorgon :)



ännu en ledig dag! :)

Igår var jag ledig och idag är jag med ledig :D jag är helt överlycklig, somnade i soffan igår runt halv 10, förflyttade mig sen till sängen vid typ halv 11 :D sov ända till halv 10 idag så nu är jag verkligen utvilad :)
ska åka upp till stallet nu och pyssla om hästen lite sen kommer min farbror och då ska vi äta på Katrinedals krogen och ev köpa moppe (a)

Var hos syrran och busade med Linn igår ;D att en unge kan trötta ut en så mycket de fattar jag inte ;p
sötaste ungen som finns :D helt underbar är hon därför får hon stå för bilden idag :)
När vi badade på altanen i somras :)

Kissing spines

Prisse har en ryggskada som heter kissing spines. Det är när ryggkotorna ligger emot varandra och pålagringar bildas på tornutskotten. Det är upp till 70 procent av alla hästar har sådana förändringar, men bara fem procent av ryggproblemen beror på kissing spines. Alltså kan din häst ha kissing spines men inget man märker av.
Jennie (prisses förra ägare) märkte att han fick väldigt ont i ryggen och att han reste sig fort hon satt på honom, dom kollade sadeln och allting men sen åkte dom till veterinären och efter mycket om och men fick dom veta på att det var just Kissing spines. (vad jag minns så vare så iaf ;))
Under min tid jag har ridit prisse, tror de är typ 8-9 månader nu så har han blivit jätte mycket bättre i ryggen, förut skönk han ihop med hela ryggen fort man tog där, men nu kan du stå och massera där utan att han märker av nåt, han har alltså fått mer muskler runt omkring ryggraden så han kan stabilisera sig bättre :)
Med rätt träning och rätt kost kan en häst leka ett helt fantastiskt liv ändå, men de kan ha så ont att de måste avlivas. "Forskare" tror att dethär är en skada som är medfödd på de flesta hästarna då de kan ploppa upp mitt under hästens liv.
På prisse är den nog medfödd.

Som man ser så är prisses rygg väldigt inskunken, (bild ifrån i mars?)
Nu har han fått mer muskler vilken inte har gjort att han har blivit mindre inskunden men han har fått mer muskler vid sidan av.
En häst men kissing spines ska man inte ridas med sänkt rygg utan långa och låga :)
Kissing spines är även kallad överridande tornutskott.
Hittade en jätte bra text på internet som beskriver väldigt bra :
"Hästens rygg består av kotor med diskar och mellanliggande ligament, och bildligt talat kan man likna kotpelaren vid trådrullar som ligger efter varandra.
Från varje kota/rulle går, likt en hajfena, tornutskottet rakt upp. Det är cirka tio centimeter långt. Tornutskotten har lite olika utseenden men är alltid lite "golfklubbsliknande" i toppen. Hos en del hästar ligger de här tornutskotten så nära varandra att de retar och skaver. De kan också ligga omlott eller vara helt sammanväxta. "

Som sagt, hästen kan ha ett lika bra liv om han kissing spines som om han inte hade de ;)

Prinsen :)

Idag när jag lindande om benen för natten så var han dubbel så mycket bättre i vänstra benet :D överlycklig är jag. allt har blivit så hiiiiiimla mycket bättre efter enbart 4 behandlingar av arnika :) super bra var de och det är verkligen någonting att rekomendera :) man kan smörja på ganska regält och sen lägga en padd med fleece lindor över och de ger sånn bra effekt :D
På måndag kommer Lotta igen och då hoppas jag att han är så pass bra i benet så han kanske får gå ut och gå i skogen iaf lite så han inte blir tokig ute i hagen ;)
 
1 liters flaska för 95:-!

Örebro besök! :)

Idag skulle Linn hämta en ny häst ifrån holland som hade anlänt till örebro :) Så jag ingrid och malin följde med dit och skulle hjälpa till lite =) Att lasta in den hästen var väl inte de lättaste men efter 30 min och 5 personer så gick de :D
Gick in på till häst först där prinsen fick sig en saltsten och inne på Hööks fick han sig ett par reflex boots och ett nytt ulltäcke att ha inne i stallet :D Han fick självklart nytt hästgodis också :D

Papi kom även och överraskade mig lite förut med att bjuda mig på pizza ;D grymt gott!
Vi besökte även granngården där jag fick ett par nya benlindor och krokar ;) tack papi.

update

Prisse har fått en behandling av Arnika och jag märker redan skillnad :D
igår natt fick han stå med enbart stallbandage och imorse smörjde jag på arnika och bandage över det och de har redan blivit bättre, förut var han svullen längst hela senan men nu är de bara svullet över halva senan ungefär :) så hoppas det inte är mer allvarligt än vad Lotta förklarade, men arnika och vila i 1 vecka sen kommer lotta på måndag igen så hoppas jag att han är bra om ungefär 14 dagar igen :D


hästen skadad :(

Skulle släppa ut prinsen imorse och märker att han är jätte tjock verkligen på vänster bak :/ kände på honom och han var bara lite varm. jag trodde att de va galla först men de visade sig att det var en förtöjling i ringbandet.
Laser Lotta kom och skulle behandla lego, så jag bad henne kolla på prisse också, och han fick sig också en liten behandling :)
Fick tipset utav henne att behandla med en salva och både underlägg plus lindor dygnet runt, alltså ska de läggas om både morgon och kväll :/.. Inge mer med de, vila i 2 veckor, vilket betyder ingen ridning för mig :( hur ska jag klara mig?
Bara le och vara glad över att det inte är så allvarligt iaf :) vad de ser ut som nu :D



helgen är ung.

Spenderade kvällen/natten/morgonen hemma hos Ingrid med Annie :D super kul!
Linn skulle ha följt med de blev inte så :(
Käkade tacos och kollade på skräckfilm, var uppe till typ 5, sen åkte jag och Ingrid först till hennes stall och släppte ut hennes två hästar sen till valåsen och släppte ut 3 hästar där :D hem till ingrid igen och sov till 10 ;D
Sen var vi först i ingrids stall igen och red Klådis :D och sen vidare till Prinsen för att rida honom, galopp arbetet idag var SÅHÄR bra, fiiiin hest :D

Mina ljumskar gör grymt ont, fort jag har ridit gör de så gryymt ont så jag vill gråta, kan inte sitta i kors heller med benen för då gör de ännu ondare ;p haha roligt att veta ;))))

Denna veckans jobb kommer bli guld!


första dagens måste!

La precis en ny kategori Dagens måste, för jag har verkligen ett måste varje dag ;)



Idag börjar en helt ny säsong utav grey´s anatomy, hur underbart är inte det :D ?
Den grymmaste sjukhusserien jag vet tror jag :) jag kommer iaf sitta bänkad framför tvn 21.00 ikväll ;)


Tävling 3 oktober

Var somsagt på tävling i Botorp i söndags :)
Tävlade en LB:3 . Känslan jag hade på framridningen var helt obeskrivlig, han var helt perfekt och helt underbar, men när vi väl kom in på banan var allting fel istället :s han tog inte tygeln och var bara stel och völig.
Men vi kom runt efter endel avbrott och domarn dömde ner oss lite faktiskt, landade på 51,62 %.
Men allting jag ville ifrån denna tävlingen var att jag skulle få mer rutin och att jag skulle ha en bra känsla och de hade jag på framridningen iaf :)
Prisses 3dje tävling i hela hans liv så jag är nöjd :) nu siktar vi på nästa säsong istället där vi kommer sattsa mycket bättre och hoppas vi kommer hinna kunna starta en LB på över 60% iaf :)

Doktorn

Idag var jag på besök hos doktorn eftersom jag har haft skakningar under två tillfällen.
Lågt blodtryck är det ända, har på gränsen till farligt lågt blodtryck i vanliga fall och sen skönk de så pass lågt att jag var nära på att svimma därför jag skakade så ;)
Inget som dom ansåg var farligt, så jag får helt enkelt bara vänta på att jag börjar skaka igen och sen åka direkt till akuten så får vi hoppas de ger mig nåt för de då :)

Idag skulle även jag och min farbror kolla på en moppe jag kan åka med till stallet haha ;D
men hitta vi nån ? NÄÄ! irriterad jag blir, så vi får vänta lite och kolla på blocket ;)
Bra att ha en moppe tills jag har tid att plugga körkort igen :)


älskar hösten ! :)

!

Det är svårt att hitta dom rätta känslorna när man vet att man har förlorat den man verkligen tycker om, att veta att man förmodligen aldrig mer kommer få känna kärlek ifrån den personen igen.
Att lämna över den personen till någon helt annan, och veta att dom kommer bli lyckliga ihop.
Man kan gråta hur mycket man vill men man kommer aldrig må bättre utav det.
Tid läker sår, sägs det. Men dethär såret kommer aldrig att läka!
En riktig kärlek är svår att hitta, men det är svårt att inse vad man egentligen hade när man väl har förlorat det.

Ta vara på den omgivningen du har och den kärleken du får. Ta aldrig någonting förgivet.

Den bästa kärleken just nu är från min älskade häst! Ni som har häst förstår exakt vad jag menar.

hurtig tjej.

Missade bussen i morse med typ 1 min :( och då skulle hästarna ha fått kommit ut efter 9 och de är ju tok försent :D så satte mig på cykeln och började trampa :)
29 min senare stod jag och gav hästarna mat, sista backen va nog värst, fyfan!
kom upp till stallet och de första jag ser är att en lös häst på ridbanan, då hade Dida krypit under tråden och ställt sig där ;) vet inte alls hur länge hon hade stått där heller ;p
såg dock att det endast var översta tråden som var fast spänd så hon kom under ganska lätt ;P

Idag blir det att packa alla grejer inför imorgon och rida igenom programmet en sista gång :) kommer gå skit bra dehär tror jag! ska inte tänka något annat, kommer bli ett godkänt resultat och jag känner mig jätte säker på prinsen för jag vet att han kommer göra sitt bästa, tänker jag bara på mina vägar jag rider och hur jag sitter i sadeln så kommer han ställa upp för mig och allt kommer gå skiiiiita bra :D

packa och puttsa alla grejer idag :) ska även hinna bada prinsen så han glänser imorgon ;)

all i want is you!

RSS 2.0