Klubb

Eftersom vi börjar på nytt år och ny säsong nu så funderar jag på vilken klubb jag ska gå med i. Förra året tävlade jag för Degerfors Rid & Kör sällskap, men eftersom jag inte står där är det lite onödigt att tävla för dom ;p

Mina två val är ;
Karlskoga Ryttarteam www.ryttarteam.se
Valåsens Ryttarsällskap www.valasen.com 

Frågan är ju vilka jag ska tävla för, eftersom jag står uppstallad i valåsen behövs ju ridhusavgift och medlemsskap ändå lösas ur hos dom.. lite onödigt är de ju och betala dit men tävla för en annan klubb.
Vad tycker ni ? :)

hel nöjd

träning idag alltså för lovisa.. jag tyckte att det gick sådär, han har gått bättre men jag får vara nöjd över min prins :)
tränade mest på galoppen och även förvänd galopp :) jag är så himla trött just nu att det får bli ett längre inlägg imorgon om träningen och jag håller även på att redigera ihop en video :)
här bjuder jag på den första iaf. hhaha , jag ska ta en förvänd galopp och det blir missförstånd mellan mig o prisse så vi styr rakt in i väggen ;)


en liten video :)



En liten kortis film när prisse o crulle springer i ridhuset över ett kryss :)

nya stövlar.

Jag har ett dilemma, jag kan bara INTE bestämma mig vilka stövlar jag ska köpa ;o har två st alternativ. även två prisalternativ.. eftersom jag inte vet hur länge jag ska tävla så vill jag inte köpa ett par 6000:- stövlar ;)


Cavallo Junior utan snörning 1995:-

 
Equie Theéme utan snörning också 1995:- reas ut till 1395:- och sen 15 % rabatt.

Den som vill får gärna bestämma åt mig ;)


träning

idag är det träning för lovisa uppe i stallet :) Lovisa är väldigt ung tränare 18, snart 19 år men är grymt bra ändå. vi är ett gäng i stallet som drar ihop en träning någon gång i veckan för att träna lite =)
www.ahlkin.blogg.se där är Lovisa och Jennie (prisses förra ägare) som driver en liten blogg i skolsyfte? tror jag att jag hörde någonting om, men där skriver dom om träningar och även lite tips och råd :) besök vettja.

Har även möjligheten till att filma träningen idag efter som min super telefon filmar asbra i ridhuset så ikväll om jag får låna syrrans youtube konto så kan jag ladda upp en film här åt er ;D
Vi kommer att träna mer på den förvända galoppen idag och jag känner på mig redan nu att prisse kommer va JÄTTE svettig efteråt :D haha :)
kommer inlägg ikväll ;d

Tävlingssäsongen - 11

Snart börjar det,
tävlingssäsongen 2011 :D och jag är redooooo :)

Första tävlingen blir i Botorp 5 Mars ? tror jag det var iaf haha bra koll jag har :)
ska starta en LB och vill bara få en bra känsla igenom första tävlingen och hoppas självklart på ett bra resultat men får jag en bra känsla på framridningen och även på banan så blir jag glad :)
Eftersom prisse stegra på första tävlingen och hoppa över dressyrstaketet på andra så vet man aldrig vad som kommer att hända haha ;D


bjuder på 1 bild ifrån första tävlingen, red i hoppsadel och sitter och pratar med jennie där tror jag
också haha :)

?

Nu tycker jag att ni kan bjuda på lite kommentare faktiskt, jag har så pass "många" läsare att man kan slänga in en kommentar då och då ;)

Är det någonting som saknas i bloggen?
Något mer ni vill läsa, se bilder på, veta någonting om prisse, ja vad som helst ?! :)
ställ gärna en fråga så besvarar jag den direkt till er, ingen fråga är för dum :)


en hiss


Jag vill hissa mitt ulltäcke ;) Jag har ett ulltäcke ifrån hööks som endast kostade 279:- tror jag, men fysjutton va de är bra och suger upp bra. Som igår blev prisse svettig, ställer han i gången med täcket över sig, 10 min senare var han snustorr och jag kunde byta till ett annat täcke ;p nackdelen dock är ju att det inte är någon hals vilket jag önskar. men har man ingen hals så får man göra en genom att lägga täcket på hela halsen istället hahaha :) då torkar det kan jag lova ;)


hittade ingen bildn är prisse har på sig det men här är iaf bilden ifrån hööks´s hemsida :)
jag jobba idag men har ordnat 2 st tidsinställda inlägg åt er :)

jobbet

sitter just nu på jobbet och har inte alls mycket att göra :)
för er som inte vet så jobbar jag på viasats kundtjänst ...
har massor av inlägg att bjuda på nu när bloggen är lite snyggare o lite bättre ;D


dagens ridning.

Idag fick det bli ett ridpass i ridhuset vilket gör honom gott :) tänkte att jag skulle fokusera på att få han lång och lååååg. men det gick ju sådär ;) prisse är riden i ganska hög fort på senaste riden för han var lite för låg förut.
började med att skritta fram på långa tyglar ganska länge och tog två varv i trav på långa tyglar så han skulle komma igång lite :) plockade upp och kände lite. började trava och inget mer med de :) han gick jätte fint.
jag har inte arbetat så himla mycket på volt på senaste tiden men idag var jag tvungen o va på volten för Annie och Joyan tränade för Susanne på andra halvan :) men iaf..
tog endel galoppfattningar för att se att han var med på noterna och haha. hans galoppfattningar är så jävla höga, han ställer sig typ på bakbenen och tar ett hopp framåt i fattningen haha ;)
Men inget gick fel i detta pass och det är väl det viktigaste och han blev svettig efteråt ;o måste verkligen ut och galoppera så han får upp konditionen igen så han orkar med tävlingen :)

gammal bild får det blir idag :)

!!!!!!

GÅ INTE IN PÅ KISSIES BLOGG !!!
man får virus ;)

:D

som ni ser är bloggdesignen klar, hoppas ni blev nöjda ? :D det blev jag iaf.
inlägg om dagens ridning kommer att komma upp ikväll om jag orkar, vaknade nämligen med världens förkylning och feber. jag ringde till jobbet och frågadee om jag fick jobba kväll ist, skulle ha jobbar halv 10 till halv 3..
istället fick jag komma in kl 5 vilket var GRYMT skönt eftersom då kunde jag sova ut ordentligt.
Hann med ett ordentligt ridpass på prisse som jag känner just nu att jag inte skulle ha gjort för nu spränger det i huvudet ;)


prisse får alltid lite kraft efter varje ridpass vilket består av 1,5 dl havre och 2 dl korn :) oftast ner det himla roligt ut efter han har ätit för han har så bråttom att äta så det är oftast mat i hela hans ansikte ;) här kommer en bild på busen ;D


otålig

jag har suttit hela förmiddagen och väntat otåligt på att min bloggdesign ska bli klar någon gång ;)

idag kommer hö till prisse, bara 300 kg men det är fortfarande jobbigt och bära upp det, får be till gudarna att rullbandet fungerar :)

tänkte även ta lite nya kort i hagen idag =) håll ögona öppna för ikväll kommer en liten bloppis, en video sen vi löshoppade (förhoppningsvis) och sen även bilder från hagen idag :D


-

bloggen kommer att fixas med design och liknande här under kvällen och ev under morgondagen också men inlägg kommer att komma men med en lite mindre fin design ;)

mia´s



Jag måste få hissa Mia´s schabrak och lindor, jag har själv paddar där ifrån och ett schabrak men jag har även en lila rumpvärmare :)
älskar kvalitén och att de har så grymt mycket färger, jag beställde för någon vecka sedan en orange outfit som kommer i brevlådan vilken dag som helst :)




grönt kort


"Nytt upplägg för Grönt kort

2011-01-03

 

Är du under 13 år ska målsman vara med och ta kortet. De som redan har ett Grönt kort behöver inte ta om det, utan det gamla kortet kommer fortfarande att gälla.

Grönt kort-kurser anordnas av ridklubbarna, där det ska finnas en Grönt kort-ansvarig. Skulle det inte anordnas någon kurs på din klubb kan du ta kontakt med ditt distrikt för information om när andra klubbar håller kurser.

 

Från 1 januari 2011 är det nytt material och nytt upplägg för Grönt kort. Nytt är att alla upp till och med 18 år ska delta i en obligatorisk Grönt kort-kurs."

Det har varit mycket prat ang om man behöver ta nytt grönt kort för iår som det var mycket snack om.
men såhär säger www.ridsport.se :)




min finaste <3 :')

tog lite bilder ute på prisse här om dagen, han är min finaste, mitt allt :)


 jag är bara LITE kort ;))

 prisse´s nya fru cruella :)




igåår.

orkade verkligen inte med dethär att blogga igår när jag kom hem ifrån stallet, jag har börjat blivit förkyld och är helt slut i kroppen, eftersom jag äter medicin också så tar den min mesta energi jag har.

Min prins var helt AMAZING igår, fyfasen :) han satt fast i vänster sida till en början som han kan göra någon gång i månaden, en protest ifrån hans sida tror jag bara ;p men jag och Nathalie red tillsammans och hon hade lite problem med sin Ziro, så vi bestämde oss att FAN vi ska klara detta, så vi red,red,red och red. och tillslut släppte det för oss båda :D
Jag har börjat att förbereda lite inför den förvända galoppen och även galoppombyten, men bytena är liiiiite svåra att göra i ett ridhus med stolpar ;)  tog 2 st fattningar som är felaktiga alltså en förvänd fattning och han tog det som en kung verkligen :) underbart. ena bytet jag skulle försöka mig på blev lite pannkaka eftersom han blev lite övertaggad, men det blev fel av mig med för jag tog en för markant fattning :)


Sitter på jobbet när dethär skrevs så det är ju ett tidsinställd inlägg :) Ha en trevlig dag allihoppa hörs ikväl..


:(

har suttit och kollar på två avsnitt av one tree hill och tårarna har runnit längst min kind :( jag är så himla känslosam och kan sätta mig och gråta för någon säger att jag gjorde fel.

likaså på festen igår, vi pratade om döden och jag började dyng gråta .. och nu sitter jag och tänker på att tänk om jag skulle förlora min bästa vän, min underbara häst som bara är för söt. jag skulle må skit dåligt, skulle inte klara av att förlora min bästa vän .. därför ska jag ta varje dag som om den vore den sista, ge han en extra morot varje dag så att han känner sig lite mer omtyckt. inte för att det är någonting fel på honom, inte alls men ibland tar man allting förgivet och tror att allting flyter på som det ska, men helt plötsligt händer det ofattbara, man förlorar en vän, husdjur. ja vad som helst...
som när vi kastrerade våran hund, Atlas. när han kom ut ifrån operationen började jag dyng tjuta bara för att han klarade av operationen som inte var något allvarligt, och nu gråter jag för att jag skriver detta haha :)

nog om det, ta vara på vad ni har :)


<3

Igår löshoppade jag och och karro crulle&prisse. Crulle är prisses hagkompis och även hans fru ;)

Började med att vi la ut 3 st bommar som dom skulle endast trava över men prisse tog alla i ett och samma hopp vilket han tyckte va kul haha :)
Höjde sen till ett kryss och prisse hoppade det jätte lätt men crulle var lite mer småflörtad :)
vi höjde även upp till ett rättuppstående och prisse blev SÅ lycklig över att få springa så fort han kunde på den långsidan de inte fanns någe hinder på och sen tog han hindret som en liten groda, så himla lycklig häst :)
Karro har filmat också och de ser sååå roligt ut och löshoppa är verkligen någonting prisse bara älskar så det kommer jag fortsätta med det, kanske bara en bom men han älskade att springa runtruntrunt i ridhuset :D

Vi tog även jätte mysiga bilder ute i hagen på både prisse och crulle som kommer komma upp senare imorgon när jag har fått alla bilder av karro :)

Har köpt mig en ny telefon också HTC Desire HD och här kommer ett smakprov på hur BRA bilderna blir :)



ombyggnad

bloggen är under ombyggnad, därav den fula headern ;)


Städning!

Har försökt mig på lite städning idag men jag kom inte så långt ;)

Va så duktig senast jag dammsög och tog sönder den, HJÄLP MAMMA!
kan inte få den så den suger inåt, den suger bara utåt haha ;D mamma kommer på lördags så hoppas hon kan hjälpa mig med den då =)
Tur att jag har mig en mopp iaf så jag kan få de att lukta lite gött i lägenheten ;)

dags för mat och stallet =)


En ledig dag

Idag fick jag ta ut en semester dag vilket var väldigt behövligt känner jag, jag får tid till att städa vilket jag inte hade hunnit gjort förns i helgen annars och jag hinner äta ordentligt och även så hinner jag med stallmötet ikväll i stallet :)

Syster och Linn skulle komma på besök men den där busungen hade sovit så länge imorse så de kommer imorgon istället :)

Vill även tipsa om en himla bra sida :http://www.lillhastenistav.se/ som är en sida där du kan beställa Mia´s schabrak och lindor, så jag har beställt ett orange:t schabrak och ett par orange:a lindor till prinsen :)

Inlägg om dagens ridning kommer senare ikväll efter mötet :)


Sadlar

Att hitta rätt sadel är så himla svårt, jag vet själv att när jag skulle hitta en bra dressyrsadel till prisse tog det 3-4 månader innan jag hittade den rätta. Till Häst i örebro är en affär där man kan hitta begagnade sadlar och där får man även låna hem sig hur många sadlar man vill under 1 vecka, vilket jag tycker är super bra verkligen.
Lånade hem allt ifrån Prestige sadlar till syntet sadlar men hittade aldrig någon som passade på prisse, eftersom han har en så hög manke kan man inte sätta på vilken sadel som helst. Men första gången jag lånade hem ett par sadlar hittade jag en Pfiff Amaretto men just den var för dyr för mig just då men nu efter några månder orkade jag inte leta mer och var trött på att rida i en hoppsadel så jag beställde ifrån Sadelmagasinet och det var otroligt snabb leverans på 2 dagar enbart :)
  här är den jag har just nu Pfiff Amaretto.

Mitt tips är att försök att låna hem så många sadlar du kan för att få en inblick i vilken bomvid du behöver och vilken tum du behöver för då kan du senare börja kolla på exakt modell och märke du behöver :)


-

Idag fick prinsen ha roligt ;D han får egentligen inte hoppa, men ett kryss på 30 cm nån gång per år skadar inte.
Så idag hade Karro ställt fram ett hinder och det tänkte jag att vi skulle trava över några gånger.
första och andra gången gick det super bra men när vi kom mot det en 3dje gång kom han ju på att det var SUPER kul verkligen så han tog satts, tog ett galoppssprång sen var han över och drog ner huvudet och bockade. Haha, jag satt och skrattade samtidigt som jag såg hur jag bara flög uppe på hans rygg i spegeln. men jag satt kvar och det är det viktigaste men roligt var det och det tyckte prisse med vilket är super bra :D Så idag blev det roliga timmen för hans del ;)


Ledig imorgon, fick ta en semester dag eftersom det inte ringer någonting :) ska få besök av syster och linn :)


Inlägg om sadlar kommer senare under kvällen =)


Ett evigt farande hit och dit.

Känner att bloggandet är någonting som jag måste hålla på med för att få skriva av mig lite och har så himla mycket som händer i mitt liv just nu som jag bara måste förmedla till er :D

Har ett annat synsätt på livet känns det som, jag tar tillvara på mer tillfällen som jag tror att jag mer tog förgivet förut.
Speciellt när det handlar om mitt jobb, har varit lite tillbaka dragen och gjort resten av mina kollegor "nöjda".

Har också blivit trött på skitsnacket i Valåsen, mår inge bra av att vara i stallet, jag är ständigt arg och irriterad och har börjat blivit orolig över att min häst inte ska komma ut i tid eller inte ska få sitt kvällshö. Och till stor del har det påverkat mig till att börja leta ny stallplats, det kommer bli krävande att göra det men har pratat med mammas kompis Madde som just nu har ett litet stall som har plats för två boxar och dit ska jag förmodligen flytta Prisse :) Tror att han skulle må bra av att bo mitt ute i skogen och enbart behöva ha koll på 1 häst och inte 8 som 
det är just nu. Det kommer dels också inte bli en jävla massa tjafs om vem som ska ta fodringen och inte.
Jag vet att jag kommer må bättre där och min underbara prins trivs i nästan alla miljöer :)
Kommer inte kunna träna lika mycket men jag vet att jag kommer få behålla den fina hästen jag har nu oavsett :)




RSS 2.0